Parhaan hoidon puolesta

Kaikki sai alkunsa 2003 Kuopio Maratonin 10 km kävelylenkillä, kun Marja Berg heitti KYS:n kollegoilleen idean tehdä seulontamammografiaa oman yrityksen kautta. Syntyi Savon Ultramammat, jonka mammografia- ja ultraäänilaitteet oli hankittu käytettynä ja tilat sijaitsivat vanhassa kivitalossa, mutta töitä tehtiin suurella intohimolla.

Toiminta oli pientä, mutta säännöllistä. Muutaman vuoden kuluttua kaupunki kilpailutti seulonnan. Mukaan lähdettiin innolla, mutta voitto jäi pienestä kiinni. Vaihtoehtona oli laittaa pillit pussiin tai keksiä jotain uutta. Tulevaisuuden suunnan määritti kohdalle sattunut mahdollisuus siirtyä Sataman Lääkäritalon tiloihin ja tuottaa ultraäänen ja mammografian lisäksi röntgenpalveluja lääkäriasemille. Pikku hiljaa töitä tuli lisää ja asiakaskunta laajeni, mikä tuntui uskomattoman hienolta.

Matkan varrella yritys on kasvanut, palveluvalikoima laajentunut, nimi muuttunut Sataman Röntgeniksi ja Sataman Magneetiksi, tilat vaihtuneet lääkäritalon ensimmäiseen kerrokseen ja sekä yhteistyökumppaneita että osaavia tekijöitä tullut jatkuvasti lisää mukaan. Vuonna 2013 toiminta laajeni myös Joensuuhun useiden nykyisten yhteistyökumppanien kyselyiden ja pyyntöjen jälkeen. Täten sama nopea ja joustava kuvantamisen erikoisosaaminen tuli myös pohjoiskarjalaisten helposti saataville Joen Magneetti -nimen alla.

Tekijöiden intohimo työtään kohtaan leimaa toimintaa tänäkin päivänä. Jokainen tiimin jäsen ymmärtää laadukkaan sekä luotettavan kuvantamisen merkityksen nykyaikaisessa lääketieteessä ja suhtautuu työhönsä sen mukaisella ammattiylpeydellä. Alusta alkaen ihmisiä on palveltu samalla periaatteella; kohtaamalla heidät yksilöinä, tekemällä tutkimukset huolellisesti, keskittämällä oma osaaminen olennaiseen – oikeiden vastausten löytämiseen.